The First International Congress of Medical Bacteriology

عنوان
ارزیابی اثرات آنتی باکتریال عصاره الکلی تمشک L. Rubus fruticsos یونجه L. Medicago sativaو ختمی .Althaea officinalis L
نویسندگان
رضایی م*1، آزادپور م4،بیرانوند ف2، فرج الهی ف2 ، معادی ح3، رشیدی م4 ، رومیانی ر2، بهمنی م2
چکیده
زمینه و هدف: بررسی در مورد اثر ضد میکروبی عصاره های گیاهی و ترکیبات طبیعی نشان داده است که گیاهان منابع با ارزشی از عوامل ضد عفونت را ارائه نموده اند.هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره برگ تمشک،بذر یونجه و برگ ختمی بر چهار سویه مرجع از استافیلوکوکوس اورئوس،اشرشیا کلی،سودوموناس آئروژینوزا، لیستریا مونوسیتوژنز و قارچ کاندیدا آلبیکنس می باشد. روش بررسی: این مطالعه بصورت invitro طراحی شد و از روش چاهک پلیت در محیط مولر هینتون آگار استفاده گردید. MIC و MBC با استفاده از درصد غلظت های مختلف عصاره ها تعیین شدند. یافته ها: نتایج نشان داد که عصاره برگ ختمی برچهار سویه باکتری تاثیری نداشته ولی بر کاندیدا آلبیکنس اثر مهارکنندگی رشد µg/ml 250 داشته و فاقد اثر کشندگی بوده است. عصاره بذر یونجه بر استافیلوکوکوس اورئوس µg/ml 3300 :MIC و µg/ml 6600 MBC: داشته و بر سایر باکتری ها فاقد تاثیر بوده است.همچنین عصاره برگ تمشک بر دو سویه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس µg/ml 750 :MIC و µg/ml 1500 MBC:و لیستریا µg/ml 375 :MIC و µg/ml 750 MBC:و قارچ کاندیدا µg/ml 1500:MIC تاثیرگذار بود. نتیجه گیری: بنابراین عصاره الکلی برگ تمشک نسبت به دو گیاه فوق اثرات ضد باکتری و ضد قارچی قوی تری نشان داده و استفاده از این گياه در غلظت هاي بالاتر و روش هاي ديگر عصاره گيري اثرات آن را روشن تر خواهد نمود.باتوجه به اثرات ضد میکروبی این گیاهانبر باکتری ها می توان آن را در فراورده های ضد میکروبی در صنایع داروسازی و غذایی بکار گرفت. لذا شناسایی و خالص سازی مواد ضد میکروبی آنها ضروری به نظر می رسد.
لغات کلیدی
تمشک L. Rubus fruticsos، یونجه L. Medicago sativa، ختمی .Althaea officinalis L ، آنتی باکتریال
دانلود
PDF
Notices
Occasion
Statistics
Visit today: 1252

Visit All: 6202310